Alla inlägg under oktober 2008

Av mamman - 21 oktober 2008 11:06


Av mamman - 21 oktober 2008 11:04

På morgonen får man ibland tassa runt på tå för att inte maken skall få humör förändring vid frukostbordet. Att delge en annorlunda åsikt än vad han anser är inte att rekommendera så tidigt på morgonen. Det svåra är att veta när ett samtal spårar in på flera åsikter, när vi har vars en egen. I morse var en sådan dag då vi spårade ur. Han tyckte si och jag tyckte så. Grabben höll med mig. Man inser snabbt att det inte är lönt att säga mera än så och sen bryta samtalsämnet till något roligare. När sen maken kom hem efter att ha lämnat grabben på skolan så bad jag honom, att under dagen reflektera på morgonen. Helt plötsligt förstod han vad jag hade sagt. Han hade haft tid att låta det sjunka in och nu höll han också med mig och grabben.


Varför skall det vara så svårt på morgonen?

Av mamman - 17 oktober 2008 14:04

I dag bestämde jag mig för att trotsa mig själv och promenera med barnvagnen trotts att jag inte tycker det är kul och att det inte ger mig något. Jag vill ju egentligen dra på stegen ordentligt så jag blir svettig och får röra min kropp ordentligt, liksom sträcka ut alla delar. Nu tog jag det lugnt och njöt av det finna höst vädret, solen, de röda och gula löven, kastanjerna och äpplena som trillat från träden och mycket annat. Jag gick min vanliga runda, den på ca 6000 steg som tar ca 1 timme att gå. I dag tog det 2 timmar innan jag var hemma. Jag njöt som sagt var, tog det långsamt men så träffade jag en kändis med sina barn på vägen och vi slog följe till en damm i närheten där hon och hennes barn skulle mata ankorna. Det var riktigt härligt att vara ute i två timmar och det var så bra både för mig och Liten. Vi har varit lite för mycket inom hus de sista veckorna.

 

Medan jag gick min runda och lyssnade på musiken ur MP3 spelaren så tänkte jag på två saker. Den första kom sig utav att en del skolungdomar sprang om mig, troligen hade de gymnastiktimme. Vad jag förstår så hade de sprunget en bra bit innan de kom ifatt mig och så långt som mina ögon såg var det väldigt långt de fick springa, de skulle ju tillbaka också. Det fanns lite olika storlekar på dessa ungdomar, någon smal, någon lagom, någon lite större, någon kort och någon lång. Beroende på deras storlek kunde man riktigt se vilken kondition de hade. Inte nödvändigtvis att storlek och konditionen hade en direkt parallell med varandra men gissningsvis hade det det. Det hela fick mig i alla fall att tänka på grabben och vad han kommer att utsättas för i skolan framöver. Missförstå mig inte, jag tycker det är jätte bra att de får röra på sig och att de får motionera ordentligt. Fast skall ha slippa att vara den som halkar efter och den som har det jätte jobbigt så kräver det en del från mig som förälder också. Bland annat att jag pushar (stavas det så) på honom att just motionera men också att äta ordentligt med bra mat och inte så mycket godis och skräpmat. Det är väl kanske helt naturligt att man vill att sina barn skall äta bra och röra sig mycket. Men då där när jag såg dessa ungdomar blev det så tydligt, att jag kan ha en stor avgörande roll i hur det skall gå med grabbens kondition och ett eventuellt utanförskap bara för vad dagens mat kan göra med oss.

 

Den andra saken var, vad jag egentligen tycker om att Liten har sin biologiska familj här i Sverige och vilka tankar jag har om det. Det kanske jag skriver om en annan gång.

Av mamman - 15 oktober 2008 10:41


Av mamman - 15 oktober 2008 10:36

Nä jag har inte flytt bloggen utan jag har helt enkelt inte haft vare sig tid eller ork att skriva. De senaste dagarna är det köket som har tagit all kraft. 


Vi rev de gamla bänkskåpen, diskbänken och kopplade ur den gamla spisen och diskmaskinen i fredagskväll. Lite kvarglömd klinkers fick vi hugga upp. Under lördagen skruvades då de nya bänkskåpen upp efter en hel del trixande. Våra vatten rör kommer ut mitt på väggen, ca 4 cm för högt och vandrar längs hela väggen ändan till ytterväggen (nästan 4 meter) där utkastaren sitter på utsidan av huset. Detta gav extra arbete som lätt hade kunnats undvika OM vi tänkt lite mera på problemet innan vi beställde bänkskivan. Hade vi valt en bänkskiva som var ca 5 cm djupare, vilken lyx det hade varit, så hade vi sluppit ”ta sönder” vart och ett av underskåpen för att rören skulle löpa där. Hade vi inte gjort detta hade vi haft en glipa mellan bänkskivan och kaklen på nästan 5 cm. Nu har vi i och för sig tur, vi ser rören endast i slaskskåpet. Den nya bänkskivan kom på plats under söndagen, liksom spishällen, ugnen, låder och dörrar.

 

Nu börjar det så smått bli ett nytt kök utav det hela. Saker börjar komma på plats. Den nya mikrovågsugnen är invig (vällingvärmning), liksom både häll och fläkt. I går skulle jag steka för första gången på en induktions häll och det var betydligt svårare än jag trott. Fisken fick lite för mycket av den svarta färgen :-)

 

I går kom en vitvaror reparatör för att byta fronten på den nya diskmaskinen som fått sig en hel del repor, antingen vid packning eller vid transporten. Nu glänser den svart och fin. Under gårdagskvällen på började maken arbetet med att få till mitt skafferi och mina hyllor för kokböcker. När detta är på plats så kan vi lägga golvet helt färdig från vardagsrummet och in i köksdelen. Det skall bli härligt, då vi i dag har ett skyddspapper som golv, vilket vid detta lag är både söndrigt och grisigt av smutts. Det går att dammsuga men inte att tvätta.

 

Jag längtar tills det är färdigt.

Av mamman - 10 oktober 2008 13:31

Maken har precis varit hemma om och vänt. I gårkväll läste han om monteringen utav spishällen. Våra förhoppningar är ju att köket skall vara åter i bruk efter helgen, att helgens arbete kommer att resultera i ett väldigt/nästan färdigt kök. Han blev lite fundersam, det stod att det skulle fräsas ur en kant i bänkskivan där hällen skall sänkas ner i. Vad vi förstår så är det ungefär som en under limmad vask. Fast det var inget vi tänkte på när vi beställde hällen. Han vågar inte heller sätta ”fräsen” (vad det nu heter) i bänkskivan. Den är lite för dyr för att testa på och eventuellt göra fel.  


I morse tog han kontakt med en fin snickare på orten och diskuterade saken, men denna var lite osäker på om och hur det skulle gå. Inget han hade hört talas om och svårt att ta på sig. Jo jag tackar, för gör han fel så hänger vi honom. :-) Vidare till en köksfabrik, även den på orten, och diskuterade problemet. Nemas problemas sa han, det fixar vi. Men där ryggade maken. Vi skulle transportera denna bänkskiva på 4 meter med en under limmad vask i, för att de skulle stoppa denna gigantiska skiva i en maskin och fixa kanten åt oss. Där efter skall denna känsliga bänkskiva med två stora håll i, transporters tillbaka till oss. Det finns en anledning till varför varken Noblessa eller Ikea sågar ut för spishällen när de skall såga ut till vask. Det finns en risk och den är vi inte beredda att ta.

 

Nu kom då maken hem för att hämta hällen och byta den till en som inte blir ”under limmad”, den kommer alltså att ligga ovanpå bänkskivan. Lite synd, för visst hade det varit häftigt med en fyrameters bänkskiva där allt går i samma höjd/linje eller under.


 På min gamla spis står just nu en gryta med korv stroganoff och en med ris, som vi skall äta ikväll när hungern slår på och det kokas så mycket att det räcker till måndag OM vi inte har någon spisfunktion i vårt kök. Lördagens och söndagens rätter är färdiglagade och befinner sig väl förpackade och i frysen, mikron är lite lättare än spisen, att bara flytta till en annan hörna av huset.   
Ovido - Quiz & Flashcards