Alla inlägg under mars 2008

Av mamman - 18 mars 2008 11:47

I dag för några år sen stod glädjen högt i tak och tårarna sprutade hejvilt. Vem kunde ana att man skulle reagera så.


Det var då det kom ett väldigt efterlängtat men samtidigt helt oförberett telefonsamtal. Just då hade jag lagt all väntan på hyllan, jag orkade inte mera, hade väntat så länge och intensivt. Väntan tog all min kraft och jag var tvungen att släppa den för att orka vidare.

 

När man minst anar det så ringer de och man får sitt Barnbesked

Av mamman - 18 mars 2008 11:39

I går var det mörkt och snö oväder hos oss. Dessvärre var min näsa aldrig utanför dörren då jag tyckte det verkade väldigt blött och ruggigt, dessutom hade jag ju fullt upp med grabben.  

I dag har vi sol, kallt och snö på marken, allt detta gör en väldigt glad, men jag har fullt med arbete att göra i dag vid datorn och hinner inte ut ännu på ett tag :-(

Av mamman - 17 mars 2008 19:26

Jag har läst lite i min blogg och tittat på några kommentarer från den 24 januari som jag inte har besvarat, lite oförskämt av mig. 


Till Annamarianne:

Tack för att du håller tummarna för oss i vår resa.

Tack för att du delade med dig av DIN historia.

 

Till Pipeline:

Tiwan är ett snabbt land om man väljer från barnhemmet CSS, men där krävs det att man har en aktiv kristen tro. Cathwel som vi står och väntar hos jobbar med totalt 5 olika länder, inkl Sverige och jag kan tänka mig att USA är ett stort land för dem. BFA jobbar mot två helt andra barnhem i Taiwan och det är väl här det känns lite jobbigt eller motigt. Har för mig att de flesta länderna har en gemensam organisation som jobbar med alla barn från de olika barnhemmen runt om i landet, som är fritagna för internationell adoption. Då finns det klart flera barn att jobba med men även flera sökande. Det positiva skulle kunna vara att det skulle gå i strikt kö ordning men när man väl är ”vald” i Taiwan är man ju vald av ”sitt” barns biologiska mamma och det klingar högt i kurs hos mig i alla fall.

 

Om vi vill kan vi ändra på vårt val av kön men det känns just nu som att det vill vi inte utan vi håller fast vid det vi en gång valde.

 

Just nu känns det som om vi är på väg ur den mörka tunneln som speciellt jag var i för ett tag sen men av erfarenhet vet jag också att det kommer flera att ta sig igenom innan vi är framme.

 

Tack för att ni tog er tid att kommentera i min blogg.

Av mamman - 17 mars 2008 18:19

I dag har jag haft glädjen att tillbringa min dag med grabben och det är helt underbart.

 

Vår son älskar kartonger och det byggs helt friskt olika skapelser utav dem, allt vad han kan komma på. I dag så byggde vi en häst.

 

Av pappa fick han i går ett papp rör, där golvplasten varit på. Röret var ca 1,5 m långt så det fick vi såga i två delar. Toalett- och hushållspappers rullar är en annan sak som det samlas på och med hjälp utav dem fick vi både huvud och hals. Lite garn från mammas samlingar så blev det både man och svans på hästen. Grabben målade dit ögon och sen bar det i väg på häst ryggen.

 

Inga större pretentioner på hur det skulle se ut.

 

Av brevbäraren fick han en bok från Go Boken, Smarta skogsdjur och den har vi redan läst och jag slår vad om att den skall läsas en gång till vid sänggång. Sagor är härliga, speciellt dessa som han lär sig så mycket av, ja inte bara han utan även vi vuxna. Dessutom finns ett spel med många frågekort och det lär vi oss också mycket utav.

Av mamman - 17 mars 2008 18:07

När inte för oss men för någon dag sen berättade jag om ett barnbesked för någon vi känner och det är en familj i den kön vi står och väntar i.  


Genom deras bb har jag själv fått lite glädje tillbaka. Deras bb tog två år och är jag rätt informerad har vi endast en familj före oss och det låter väl inte helt fel. Fast med tanke på att det är bio mamman som väljer så kan det bli vi vid nästa bb och det kan även dröja två år till, då vi kanske inte motsvarar förväntningarna från någon bio mamma.

Av mamman - 17 mars 2008 18:05

Jo då, golvet är klart och golvlisterna sitter på plats, så när som listerna där de bakre högtalarna till bioanläggningen skall döljas, dock är listerna sågade till rätt längd och lite löst dit spikade. Det dröjer någon dag till innan vi kan flytta ut.

 

Vi har fått ett gigantiskt vardagsrum och det skall bli kul när vi skall börja möblera rummet. Det känns lite tråkigt att vi kommer att vänta ett tag med köket, men det är vårt eget val, för den riktiga känslan som vi vill skapa kommer inte förrän köket också är helt nytt och på plats då dessa två rum är i öppen planlösning mot varandra.

 

Apropå köket är jag lite kluven i mina tankar. Jag vet inte om våra vitvaror skall vara just vita eller rostfritt eller svarta.

 
  •       Vita är så vanligt och det har vi i dag men då kan jag behålla den nya diskmaskinen från Miele som vi vann i en tävling för två år sen. Maskinen är helt underbar och jag skulle vilja behålla den.
  •       Rostfritt med antifingeravtryck är ju numera också väldigt vanligt. Kommer man till någon som har Ek kök så har de helt klart också rostfria vitvaror. Jag vill vara ”ensam” om mitt kök.
  •       Svarta vitvaror är ännu inte så vanligt som de andra två alternativen och jag skulle mycket väl kunna tänka mig det. Fast vill jag ha antifingeravtryck på det rostfria så behövs det lika väl på svart – finns det? Dessutom damm – Jag tror jag kommer att städa ihjäl mig om jag tar svarta vitvaror i köket.
Av mamman - 14 mars 2008 19:35

Jo jag känner mig som en sån i dag. Jag har lyckats få ihop 3000 steg i min räknare och dessvärre har jag/vi inte varit utanför dörren då det har regnat precis hela dagen. Dessutom har jag en något besvärlig dag med magen och är inte på så bra humör precis. 


Fast vi har fått undan så golvet i vardagsrummet är blåst och mannen var glad att det var gjort. Han har fixat så han slipper sin jour under förmiddagen i morgon för att kunna flytspackla och för att JAG skall kunna gå en runda. Så gullig han är. När han kom hem hade han med sig 24 paket med golv och det blir till ca 45 kvm golv yta.


Nu skall jag och grabben poppa popcorn och mysa framför Let`s Dans, en av grabbens favoriter på helgen.

Av mamman - 14 mars 2008 09:24

Jo jag och grabben eller rättare sagt grabben fick riva upp det i går. Glöm att jag fick hjälpa till, jo förresten som hantlangare åt honom och sen fick jag lov att bära ut delarna. När golvet var uppe och vi skulle ta tag i underlaget (vad det nu heter) så började BOLIBOMPA på TV och det kunde han ju inte missa, så om en liten stund skall vi ta tag i det. 


I dag är jag lite sur för jag får inte till några steg på min räknare och jag lär bli en soffpotatis i dag. Grabben är hemma och vill inte följa med ut, mannen jobbar och skall på möte i kväll så jag har ingen egen tid i dag. I helgen blir det likadant om jag inte hittar någon kompis till grabben att dumpa av honom hos, mannen har jour i helgen och kan rycka ut när som och då kan inte grabben vara själv.

Ovido - Quiz & Flashcards