Alla inlägg under mars 2008

Av mamman - 13 mars 2008 13:34

Jo jag gläds fortfarande med familjen som har fått barnbesked. Vårt eget barnbesked då vi väntade på grabben gör sig på mind igen. Det glömmer jag aldrig, vet exakt hur, var och när jag tog emot det underbara beskedet från min man.

 

Så det var med lättare steg jag följde grabben till dagis idag. Det är rena sörjan runt dagis, de försöker renovera utemiljön. När det är färdigt är det ett jätte lyft för barnen men undertiden är det katastrof och som pricken över i så får inte vår grabben leka där när det är färdigt för då har han flyttat till skolan – F klassen.

 

Jag har i dag också vallat min stegräknare, börjar bli jätte duktig på det och får till allt mellan 6000 – 10000 steg om dagen. Några dagar har jag kommit upp i 12000 men de är ännu så länge få, men jag kämpar på att få flera dagar mot 10000 steg. På väg i dag stannade jag en stund på vårt inomhus bad och solade i 20 minuter, försöker behålla färgen jag fick utomlands.

 

Nu skall jag snart hämta hem min underbare grabb och vi har lovat pappa att riva upp golvet i stora rummet och jag fick lova grabben att inte själv göra det, han skulle vara med.

 

Nästa vecka är det Påsk och vi börjar förbereda lite här hemma i den mån det går. Några gula mini rosor i små svarta krukor välkomnar oss nu i hallen och påskriset är inne och skall få sina fjädrar och ägg i helgen. Vi börjar också planera lite för kommande träffar med vänner.

Av mamman - 12 mars 2008 19:28

I dag är jag glad…………… 


Någon jag känner har fått sitt efterlängtade barnbesked, en liten flicka. Ska bli kul och följa de glada föräldrarna på sin väg till sin lilla dotter.

Av mamman - 12 mars 2008 15:14

I dag har jag tillbringat några timmar på ett shopping center. 


Grabben har bara ett par hela byxor att ta på sig och det känns lite enformigt att ta på honom. Både på dagis och här hemma är det knä aktiviteter som gäller och då går det hål på knäna. Har ställt mig frågande varför det endast är det ena byx knäet som har hål och inte båda, men det fick jag veta häromdagen.  


Tyvärr helt obeskrivbart. 


Så jag shoppade loss: 

  •       Två par jeans
  •       En t-shirt
  •       En långarmad tröja
  •       En skjorta med tröja
  •       En huv jacka
  •       En pyjamas
  •       Sex par kalsonger
  •       Tre par strumpor 

Motivet på samtliga kläder har med pirater och döskallar att göra. 


Själv fick jag en par byxor och strumpor.

Av mamman - 10 mars 2008 09:43

Just nu vet jag inte vad jag skall blogga om, känner att jag inte har något att delge någon annan. Det händer liksom ingenting i mitt liv just nu.


Det känns ganska mörkt. Jag har ingen ork och lust att ta tag i det som skall förnyas i vår adoptionsakt och sändas ner till landet tillsammans med det nya medgivandet. Att det skall vara så in i vassens jobbigt att ta tag i. Även om det inte är mycket som skall fixas så är det en del papper som skall rotas fram och räkans igenom osv. Dom vill veta vad vi har i:


  •      Årlig inkomst
  •      Lån
  •      Månadskostnad på lånen, ränta plus amortering
  •      Värde på huset
  •      Värde på bilen
  •      Sparkontot/andra konton
  •      Aktier mm
  •      Värde på lösegendom  

Någonstans inom mig tycker jag att det är vår privata ensak, jag tycker inte om att specificera vår ekonomi på det här sättet. Visst kan jag förstå att givar landet vill veta att vi har en trygg ekonomi men det tar emot på något sätt, jag vet att det bara är till att gilla läget.


Kunde det inte räcka med att socialen faktiskt har skrivet att vi har god ekonomi i hemutredningen.


Adoptionsprocessen är tuff och ibland (läs ganska ofta) känns det som att jag inte orkar gå vidare. Att säga –en dag i taget fungerar inte längre, men visst längre än så orkar jag inte tänka. För börjar jag tänka att det vi skall hålla på så här i ytterligare 1,5 – 2 år så blir jag knäpp. Det hjälper inte heller att vi är många i samma båt, mitt lidande lindras inte för det.


Ändå levde jag upp en hel del i lördags när det var super fint väder. På altanen i lä och sol hade vi upp emot 20 grader. Det fick mig att må så bra den dagen. Riktigt härligt att få torka tvätten ute, putsa fönster och låta solens varma strålar komma in. Bädda rent och hänga upp de nya, tvättade och uppsydda gardinerna i sovrummet. Kvällen avslutade vi med årets första grillning ute. Mums


Under helgen har mannen tapetserat vårt vardagsrum färdigt och till nästa helg planeras det golvläggning OM vi hinner fixa till ojämnheten mellan det gamla golvet och det nya golvet samt golvet som ligger i köket. Det dröjer nog högst två – tre veckor tills vi flyttar ut igen i vardagsrummet med soffa, bord och TV. Det skall bli riktigt roligt och skönt.


Tapeterna blev finare än vad jag kunde föreställa mig, riktigt varmt och mysigt. Jag har ett stort problem bara och det är att bokhyllan och de en gång specialbeställda tavelramarna inte kommer att fungera till den färgen och stilen. Känns ganska dumt att rama om alla tavlorna igen, framför allt för att vi en gång önskat oss just dessa ramar i stället för en massa annat trams på våra ”stora” bemärkelsedagar.


Vi har lovat grabben att fixa hans rum innan vi fortsätter på köket. Han har ingen plats där inne då förvaringen till ALLA hans saker är bristfällig. Grabben vill vara med och bestämma men det vill mamma också, så vi får väl se vart det slutar någon stans.


Min egen lilla scrapbook hörna får nog vackert vänta ett tag till. Rummet som skall bli MITT skall grabben få ha under en övergång då vi fixar och donar i hans rum. 


I dag ser det också ut att bli fint väder så nu skall jag ut en runda.

Av mamman - 7 mars 2008 19:31

Just nu sitter jag vid min dator utanför vårt badrum och där inne händer det saker.  Mina män badar tillsammans i badkaret och har ett känslomässigt samtal om tiden då vi blev en familj. Pappa berättar om sina upplevelser och tankar, på sonens röst hör jag att han lyssnar väldigt intensivt på händelserna kring tiden i hans första land.

Av mamman - 4 mars 2008 09:24

Årets första vinter vurpa gjorde grabben på väg till dagis i dag.

 

När vi vaknade i morse var marken halvt täckt med snö och is. Solen skiner från en klarblå himmel och luften är kall och vinter härlig.

 

Vilken piggelin kick jag har fått utav det här vädret.

 

Nu skall jag alldeles strax iväg till frisören och bli lite rödlätt i håret.

 

Annars har jag haft det lite jobbigt med huvudverk de senaste dagarna, kan tänka mig att det beror på Bio Drain som jag knaprar på och antagligen dricker för lite vatten till.

Ovido - Quiz & Flashcards