Alla inlägg den 1 mars 2009

Av mamman - 1 mars 2009 20:59

När maken öppnade en av de flerpack strumpor jag köpte till honom häromdagen så visade det sig att ett par strumpor var sönder. De går inte att använda. Jag har tagit kontakt med butiken och blivet ombedd att sända dem med post och så sänder de tillbaka ett par till oss. Litens nya mössa har också gått i sönder. Kan inte påstå att vi använt den SÅ flitigt att den redan kunde gå i sönder men visst har den varit på dagligen. Den ena öronlappen håller på att lossna. Jag tänker inte sända den till butiken för Liten behöver den, skall försöka trolla lite med symaskinen. Sim salla bim och mössan skall bli hel. 


Hoppas jag får i väg strumporna med post i morgon eller övermorgon.

Av mamman - 1 mars 2009 20:58

Nja det blev nog inget utav det i dag. Vädret var inte från sin bästa sida. Det var grått, kallt och tråkigt. Lika tråkigt kände vi det. Det blev lite småpyssel och ingen oljning av de tre stolarna som inte blev oljade i går och inte heller fick skänken någon olja. En annan dag blir bra.


I dag har jag planterat de sista blommorna jag köpte häromdagen och blommorna från en Julgrupp jag fick i Julas. En Orkidé har en ny kruka och placerad på ett bättre ställe här bland hemmets alla fönster.

 

Tvättat två maskiner med tvätt. Grabbens säng fick sig en ombytning i dag. Det luktar så gott när sängkläderna hängt ute på vädring.

 

En stek har ugnen hjälpt mig med. Det blev gott. Själv tyckte jag det blev suveränt gott, maken också, grabben rynkade på näsan åt maten och smakade knappt och Liten tyckte ärtorna till var jätte goda. I morgon på dagen gör jag pyttipanna på lite av köttet som blev över och potatisarna. Bra lunch åt mig.

Av mamman - 1 mars 2009 18:54

I dag blev gäst toaletten nästan färdig. Vårt arbete som är kvar, är golvlister (maken ville inte köra uppvik därinne), ny spegel, ny lampa, ny handdukskrok, ny toalettborste, ny förvaring för toalettpappersrullar, en hylla för vas med blomma, två ljus lyktor och en ram för toalettregler. Något jag glömt? Ja just det, en svart gästhandduk. 


Mattan som nu ligger på golvet är en svartgråvitt mosaik imitation och vi kom överens om att den skulle löpa vidare upp på väggen bakom vasken, spegeln och lampan. Till detta har vi då målat med en mjölvit kulör från Nordsjö färg på väggarna, kommer att sätta svarta golvlister, en svart prylhylla och välja en del kromade detaljer. Det är makens toalett, kanske tur eftersom den blir lite (läs mycket) maskulin.

 

Nu får vi då se när chefsröris kan komma tillbaks för att fixa med rören. Det skall ju bli tätt och det kommer att bli helt nya rör. Dessutom var det lite mera rörarbeten som skulle utföras i pannrummet, två stycken någon form av avstängningskranar och något nytt för chefsröris som en ”tryckutjämnare” för att det skall bli lugnare i huset när någon eller något sätter i gång en kran.

 

Jag skulle uppskatta att denne chefsröris kunde komma inom en väldigt snar framtid. Jag misstänker att makens i min mage inte mår så vidare bra. Vi har börjat springa på toa lite väl mycket. Det låter lite konstigt om våra magar och känns inte riktigt bra.


 Paniken börjar komma…………en toalett
Ovido - Quiz & Flashcards