Alla inlägg den 18 april 2008

Av mamman - 18 april 2008 18:28

Familjen som bjöd in till RESEDAGBOKEN kommer hem i dag och vi har fått följa en familj som hämtat hem en underbar skatt från något hörn i denna värld.


En resa är slut men den underbara resan börjar nu, när de stiger in över tröskeln till sitt hem – livets resa med detta barn. 


Jag önskar dem lycka till och hoppas jag får höra mycket till från dem.

Av mamman - 18 april 2008 18:18

Varför skall mormor alltid få mig att synda?


När hon kom hem med grabben i dag som hon passat så hade min kära mor ett paket med till mig, grabben hade fått slå in det fint i presentpapper och var helt lyrisk tills jag hade öppnat det.


Redan när jag såg formen på paketet visste jag vad där var i……………….min stora last. Gud så goda dom är, det finns inget bättre och jag är FÖRBJUDEN att köpa dessa små godingar själv.


Dom kan ätas på många olika sätt, mina favoriter:


Rumsvarma eller ännu bättre sommar varma, stoppas man dem i munnen låter de stanna kvar där en stund för att fuktas och sen pressar man dessa underbara saker sakta mot gommen och njuter av varenda millimeter smak.


Eller


Något kylskåpskalla ballanseras de mellan tumme och pekfinger för att på konstens sätt ta av det första lagret utav choklad med hackad hasselnöts bitar. Där efter delar man den runda krispiga käx skalet för att få två halvor med nougatcreme och i den ena halvan ligger en hel hasselnöt. Halvorna ätes var för sig genom att försiktigt gröpa ur och ät upp nougatcremen.


Nu har jag då fått en fin liten ask med 16 av dessa underbara oemotståndliga godsaker, var och en inpackad i ett guldpapper sittandes i en brun knäckform.


Under de sista dagarna har jag inte varit så aktiv som jag borde och att få dessa nu en fredagskväll med TV och mys på agendan med grabben och utan maken att sätta ”tänderna i” är risken VÄLDIGT stor att dessa går åt. Det tar säkert inte heller mer än 30 minuter innan de är slut.


Kan möjligen innehållsförteckningen hjälpa mig, hoppas hoppas hoppas det.


Mjölkchoklad 30% (socker, kakaosmör, kakaomassa, skummjölkspulver, smörkoncentrat, emuleringsmedel: sojalecitin: vanillin), hasselnötter (30%), socker, vegetabilisk olja, vetemjöl, vasslepulver, fettreducerad kakao, emuleringsmedel (sojalecitin), skummjölkspulver, bakpulver (natriumvätekarbonat, ammoniumkarbonat), salt, vanillin, gluten och hasselnötter.


Jag vet inte om det hjälper, dom ler mot mig från sin plats där i asken.


Jag är bra sugen i alla fall.

Av mamman - 18 april 2008 10:37

Jag har börjat få väldigt många besökare här dagligen och det är häftigt värre.

April månad är bara på sin artonde dag men ändå har jag gått om mars månads antal besökare.


Undrans hur pass anonym jag är?

Ovido - Quiz & Flashcards