Alla inlägg den 17 september 2008

Av mamman - 17 september 2008 18:03

Jag väntar fortfarande på deras svarsmail.

Av mamman - 17 september 2008 11:18

…är att min fina Gastrulux gryta inte går att använda på den nya spisen. Vi har valt induktionshäll och min gryta är köpt innan detta blev mode. En super fin gryta som jag tycker mycket om att gör just grytor i.


Min gryta

 

Jag har också två stekjärn från dem, två olika storlekar och de är precis lika bra. De har inte hängt med lika länge som grytan så de kan jag behålla. Det är i och för sig enkelt att beställa en ny gryta via Internet men den är inte lika fin, utseende mässigt, som den gamla och den nya kostar 795kronor. Hick.


Ny gryta



I butiken där vi köper våra vitvaror finns grytor från, jag tror det var Jamie Oliver och de skall jag kolla in lite närmare. Jag behöver även vanliga kastruller att koka tex pasta, potatis och sås i. Mina grytor är från urminnestider och jag behöver verkligen en uppfräschning bland dem.

 

Möjligen kan nya arbetsredskap och ett nytt kök få mig matintresserad:-).

Av mamman - 17 september 2008 11:04

Just nu känner jag mig antingen blåst på 30 000 kronor eller ett kök. Helt fantastiskt att man kan få ett kök på IKEA för den summan. I och för sig har vi redan betalt 10 000 kronor för delar som finns hemma men egentligen kanske de inte tillhör köket i sig. På Noblessa skulle de ha 150 000 kronor, ordinarie pris, för samma antal skåp.

 

Enligt IKEA så skall man betala köket 6 dagar innan leveransen och jag tänkte göra det i dag. Vilken tur att jag bestämde mig för det nu flera dagar förtidigt. Betalningen görs via deras hemsida och man skall uppge sitt betalkorts nummer.


Jag och maken lever fortfarande på stenåldern och lyckas inte komma över skräcken med kortbetalning via Internet. Nu har jag då försökt få tag på personal på IKEA, stört omöjligt. Det finns ett telefon nummer till kundservice, men halååååå, du får nu 5 valmöjligheter, nu har du 3 valmöjligheter och tillslut kommer det ytterliggare 3 valmöjligheter för att sen vara slut eller möjlighet att återgå till huvudmenyn. Så börjar man lusläsa papperna en gång till för att eventuellt hitta en e-post adress, jo då det finns och jag mailar dem. I svars mailet jag får en stund senare går att läsa: Dear Customer! Please visit our homepage www.ikea.se/kontakt to get in contact with us. This address is closed for all incoming email. Varför står det med i kontraktet vi fått från IKEA?



Då får jag alltså ta mig in på hemsidan en gång till, för att sen om jag kan hitta det de menar. Jo då det finns. Frågan är hur lång tid nu detta skall ta innan jag får ett bra svar eller det svaret jag vill höra, Post eller Bankgiro – det gamla hederliga betalningssättet.


Annars blir det en tur till IKEA med 30 000 kronor på fickan :-( .
Av mamman - 17 september 2008 11:03

I går var grabben lycklig. Han hade sprungit 2,5 kilometer. På skolan hade de haft ”skol rus”, med kontrollanter och vätskekontroller. Alla löparna hade fått vars en guldmedalj och den var ju riktig. 


Lika riktig som pappas fina guldmedaljer som finns bakom en vitrinlucka i bokhyllan och som är så finna att man bara vill ha dem. Dessutom har han frågat pappa om han kan få pappas guldmedaljer. Nja det var väl ingen hitt precis utan dom skall man ju förtjäna genom att prestera något bra.

 

Nu hade han då presterat något bra och så fick han sin alldeles egna guldmedalj. Lyckan var total.

 

Om nu någon undrar vad det är för guldmedaljer som gubben har så är det inga från OS 2008 :-) Lite mer utav allmän karaktär. Men Brorullet från 2000 är en av dem.

Ovido - Quiz & Flashcards