Alla inlägg under september 2008

BVC

Av mamman - 19 september 2008 12:27

Vi har varit på BVC i dag, för mätning, vägning och samtal. 

När jag tittar på siffrorna i tillväxtkurvan ser jag ett barn som växer så det knakar. Liten har vuxit 13 cm på längden och 7 cm runt huvudet och ökat i vikt med 3,810 kg sedan vi kom hem med Liten.

 

Liten tramsade med maten innan vi gick till BVC så liten fick resterna ur flaskan där all vägning och mätning var över och en liten stund senare somnade Liten i min famn medan jag och sköterskan pratade mat. Det är så härligt magiskt att ha en liten som somnar i ens famn, både hemmavid men även att man blivet den där trygga mamman, till Liten, som Liten litar på så mycket.

 

I gårkväll gick jag in till Liten för att säga god natt. Jag fastnade där hos Liten, sittandes på fotändan av min säng med armarna och huvudet böjt över spjälsängen. Att se detta lilla liv sussa så gott, på magen med huvudet böjt åt ena sidan med båda armarna utsträckta efter kroppens sida, mmmm det väcker så goa känslor. Tårarna kom och brände mina ögon. Kroppen fylldes av en enorm värme. Huvudet fattade/fattar absolut ingenting. Hur kunde detta vara möjligt? Att jag/vi skulle få vara med om detta ljuvliga underverk? Det är så fantastiskt. Helt underbart. Helt obeskrivbart.


Och ja rent ut sagt ljuvligt, att få vara med om.

Av mamman - 18 september 2008 19:55

I dag är det super kalt. Jag har strumpor på mina fötter, något jag inte haft på lääääänge.


När barnen somnat skall jag ta en varm dusch. Hade velat ta ett varmt bad men maken har jouren och då måste ju jag vara redo o ta barnen. Svårt i karet :-).



Av mamman - 17 september 2008 18:03

Jag väntar fortfarande på deras svarsmail.

Av mamman - 17 september 2008 11:18

…är att min fina Gastrulux gryta inte går att använda på den nya spisen. Vi har valt induktionshäll och min gryta är köpt innan detta blev mode. En super fin gryta som jag tycker mycket om att gör just grytor i.


Min gryta

 

Jag har också två stekjärn från dem, två olika storlekar och de är precis lika bra. De har inte hängt med lika länge som grytan så de kan jag behålla. Det är i och för sig enkelt att beställa en ny gryta via Internet men den är inte lika fin, utseende mässigt, som den gamla och den nya kostar 795kronor. Hick.


Ny gryta



I butiken där vi köper våra vitvaror finns grytor från, jag tror det var Jamie Oliver och de skall jag kolla in lite närmare. Jag behöver även vanliga kastruller att koka tex pasta, potatis och sås i. Mina grytor är från urminnestider och jag behöver verkligen en uppfräschning bland dem.

 

Möjligen kan nya arbetsredskap och ett nytt kök få mig matintresserad:-).

Av mamman - 17 september 2008 11:04

Just nu känner jag mig antingen blåst på 30 000 kronor eller ett kök. Helt fantastiskt att man kan få ett kök på IKEA för den summan. I och för sig har vi redan betalt 10 000 kronor för delar som finns hemma men egentligen kanske de inte tillhör köket i sig. På Noblessa skulle de ha 150 000 kronor, ordinarie pris, för samma antal skåp.

 

Enligt IKEA så skall man betala köket 6 dagar innan leveransen och jag tänkte göra det i dag. Vilken tur att jag bestämde mig för det nu flera dagar förtidigt. Betalningen görs via deras hemsida och man skall uppge sitt betalkorts nummer.


Jag och maken lever fortfarande på stenåldern och lyckas inte komma över skräcken med kortbetalning via Internet. Nu har jag då försökt få tag på personal på IKEA, stört omöjligt. Det finns ett telefon nummer till kundservice, men halååååå, du får nu 5 valmöjligheter, nu har du 3 valmöjligheter och tillslut kommer det ytterliggare 3 valmöjligheter för att sen vara slut eller möjlighet att återgå till huvudmenyn. Så börjar man lusläsa papperna en gång till för att eventuellt hitta en e-post adress, jo då det finns och jag mailar dem. I svars mailet jag får en stund senare går att läsa: Dear Customer! Please visit our homepage www.ikea.se/kontakt to get in contact with us. This address is closed for all incoming email. Varför står det med i kontraktet vi fått från IKEA?



Då får jag alltså ta mig in på hemsidan en gång till, för att sen om jag kan hitta det de menar. Jo då det finns. Frågan är hur lång tid nu detta skall ta innan jag får ett bra svar eller det svaret jag vill höra, Post eller Bankgiro – det gamla hederliga betalningssättet.


Annars blir det en tur till IKEA med 30 000 kronor på fickan :-( .
Av mamman - 17 september 2008 11:03

I går var grabben lycklig. Han hade sprungit 2,5 kilometer. På skolan hade de haft ”skol rus”, med kontrollanter och vätskekontroller. Alla löparna hade fått vars en guldmedalj och den var ju riktig. 


Lika riktig som pappas fina guldmedaljer som finns bakom en vitrinlucka i bokhyllan och som är så finna att man bara vill ha dem. Dessutom har han frågat pappa om han kan få pappas guldmedaljer. Nja det var väl ingen hitt precis utan dom skall man ju förtjäna genom att prestera något bra.

 

Nu hade han då presterat något bra och så fick han sin alldeles egna guldmedalj. Lyckan var total.

 

Om nu någon undrar vad det är för guldmedaljer som gubben har så är det inga från OS 2008 :-) Lite mer utav allmän karaktär. Men Brorullet från 2000 är en av dem.

Av mamman - 15 september 2008 20:12

Var precis inne på en blogg där bloggarinnan har adopterat en flicka från Kina. Det kan inte hjälpas att jag tycker de Asiatiska flickorna är väldigt sööööta och själv hade önskat mig en. Ibland känns det lite konstigt att det inte blev som vi tänkt och ibland är det lite svårt att hantera sanningen/faktum.


 Nu blir det ju inte så men jag har en super söt Liten och en jätte mysig grabb och är världens lyckligaste mamma åt dem båda.
Av mamman - 15 september 2008 15:16

Jag har ju redan tidigare skrivit om min pool idé. Det verkar som om mannen också är intresserad. I förra veckan beställde jag en pool katalog från Svenska Pool Fabriken. I dag kom den. 


Efter en snabb bläddring i katalogen och utan kunskap om pooler är jag nu sugen på en rektangulär pool. Dom har en som är 3*6m som känns väldigt aktuell för just det området vi har. Jag var snabbt ute och mätte i trädgården och har jag/vi tur så skulle det kanske kunna gå.

 

Inte nog med att jag har pool idéer så har jag idéer om att det skall vara tak på eländet också. Slippa håva björk blommor från grannens björk, ett tak alstrar värme, håller värmen och man kan poola lite längre under året.

 

Fy sjutton vad jag blev sugen nu………

Ovido - Quiz & Flashcards