Alla inlägg den 4 augusti 2008

Av mamman - 4 augusti 2008 13:03

Anticimex kom för att eventuellt utrota våra humlor i trädgården eller i alla fall de som tar sig in under vårt tak vidare in på vinden eller i väggarna i huset och de som bor under vårt uterum. Jag var mäkta trött på alla dessa humlor som flög omkring på vår uteplats och förpestade livet för oss.

 

Dagarna innan Anticimex skulle komma stod vår digitalkamera färdig för att snabbt som öga knäppa fast en humla på bild. Utifall Anticimex inte skulle tro oss. Under dessa dagar var kameran en viktig del i familjen. Vi avbröt ALLT för att dessa hemska humlor skulle fastna på bild.

 

Vid ett tillfälle när vi skulle fotografera humlorna som tog sig in under uterummet, var de fyra stycken. Vi har ställt upp plattor som gör det omöjligt för dem att komma in där de är vana vid det, men ack den som ger sig. Den förste han stångar stenen i hopp om att den skall flytta på sig. När inte det fungerar flyger han längst bak i ledet och släpper fram humla nr 2 som gör exakt lika dant. Stångar stenen och när det inte fungerar så släpper han fram humla nr 3. Vilket skådespel.

 

När så Anticimex ringde på dörren öppnade jag med Liten i famnen, i hopp om att de skulle förstå att det var väldig angeläget att få bort alla humlorna. Anticimex visade sig vara en medelålders mycket trevlig dam/tjej och jag tror helt klart att Liten lyckades charma henne totalt.

 

Väl på plats vid vår uteterrass och uterum, avslöjade humlorna sig själv. Anticimex förstod så väl vad vi menade och visst skulle det sprutas mot humlor. Vi fick inte mysa på altanen på någon timme men vad gör väl det. Men vilken aktivitet det blev när alla humlor som varit ute skulle hem och inte kunde komma in. Så mycket humlor det surrade de närmaste dagarna – det gick inte att vara ute. Inne hade vi dem också och jag började miströsta att Anticimex skulle behöva komma en gång till.

 

Vi åkte på semester och när vi kom hem någon vecka senare kunde vi gå inomhus och sopa upp döda humlor på en skyffel. Vi räknade till 18 stycken och då har dörrar och fönster varit stängda, var kom de ifrån? Efter hand som vi nu har varit hemma och rört om i allt så har vi hittat ungefär 15stycken döda humlor till inomhus, av såna som kom in medan vi var på semester.

 

Men nu är de borta, både här inne och där ute.

Ovido - Quiz & Flashcards