Alla inlägg den 26 augusti 2008

Av mamman - 26 augusti 2008 14:44

Grabbens rum är nu färdig, så när som på en hylla och jag är så stolt över både mig själv och mannen. Mannen har ju gjort ett fantastiskt jobb som vanligt och tillsammans med mina idéer har det blivet super fint. Många beröm från de som sett rummet. 


Taket har fått ny fin vit färg och så även taklisterna. Tre av fyra väggar har fått en något vit/beige aktig färg, kallas för Brie i Nordsjös kollektion av deras vita nyanser. Den fjärde och sista väggen, den man ser rakt fram när man stiger in i rummet har fått en Spindelmannen blå färg. Maken tog spindelmannen gardinen med sig till färgaffären och fick blandat en mörkare ton blå. När vi öppnade färgburken höll jag på att trilla baklänges, vilken gräslig färg, men efter två strykningar så är den super duper häftig. I den ena hörnan mitt emot fondväggen blev det lite mycket vitt för vår smak, så vi valde att ca 30 cm ut från väggen göra en 30 cm bred rand som går från taket till golvet med samma blåa färg som fondväggen. Det blev en häftig detalj i rummet. Golvet har fått samma Smoked Oak från Alloc som resten av huset har fått eller kommer att få.

 

I Julas fick han ett vitt skrivbord, nu har han fått en stor och hög säng, samt ett klädesskåp, allt i vitt. Tidigare hade vi en växa säng och det var ett rent h… när man skulle läsa saga, mysa en stund vid sänggång eller när han vaknade mitt i natten efter en mardröm och inte ville ligga själv. Aldrig mera en växa säng. Nu försvinner nästan alla leksakerna i skåpen och lådorna under sängen, helt fantastiskt.

  

Garderoben är i fullhöjd 240 cm, 50 cm bred och bara 40 cm djup * 2 st. Var lite orolig för att det både skulle bli för stort/högt inne på ett barn rum och att vi inte skulle få plats med allt som skulle hängas, då det hänger på tvären i ett sådant skåp. Men så bra det blev, en riktigt bra lösning för både kläder och förvaring av leksaker.

 

Några förnyade gamla hyllor till böcker över sängen och några till förvaring ovanför skrivbordet. Nu väntar vi bara på att IKEA skall få in en speciell hyllserie Antonius, som varit slut och försenat en längre tid, med långa väggskenor och konsoler där var hylla kan anpassas efter diverse leksaker som skall sparas så som de är, tex uppbyggda Lego kreationer mm.

 

Trots att det blev höga protester tidigt i sommar angående detta Spindelmannen rum så är grabben super nöjd med hur det blev.

 

- Jag har det finaste rummet av alla mina kompisar, sa han när det var färdigt.

Av mamman - 26 augusti 2008 08:52

Kommer på STV1 i kväll kl 20,30.

 

Själv undrar jag om jag sett den här delen. Jag vet att jag satt och snyftade som barnlös till delarna då paren fick sina bb och åkte till länderna och fick sina barn. Tankarna gick klart till hur det skulle bli för oss den dagen vi skulle möta vårt barn för första gången. Jisses vad man längtade.

Ovido - Quiz & Flashcards