Alla inlägg under augusti 2008

Av mamman - 8 augusti 2008 13:36

Jo jag tackar. Helt underbart. Så kul.

 

Det var en fröjd att gå in på Internetbanken i dag och fixa bland kontona efter shoppingen häromdagen. Jag har fått skatteåterbäring med över 8000 kr.

 

Dessutom har vi fått tillbaka de 2000kr som vi fick deponera för att göra alla uppföljningsrapporterna till storebrors ursprungsland.

 

Ni förstår att siffrorna bara rasslade till när jag tittade på kontot. 10 000kronor så där på ett par dagar. Super gööööt. Nu kan jag verkligen se ett kök framför mig. Det kommer att bli av. Helt säkert. Om jag nu bara tycker om Noblessas kök.


Av mamman - 8 augusti 2008 10:21

Jag måste då säga att dagens datum är lite häftigt att skriva.

Av mamman - 8 augusti 2008 10:17

Jo så är det nog. Vi är på gång. En del handlingar är skrivna och insända. De är stämplade och bedömda. Bara för att vi skulle göra om allt, skriva mera detaljerat om varför just vi.

 

Nu är det semester även där och det tar lite tid till. Sen skall socialen få tid att skriva sitt och lämna in.

 

Beslutet kommer väl lagom med Jultomten. Hoppas bara att allt går vår väg.

Av mamman - 8 augusti 2008 10:10

I morse ställde jag mig på vågen. Jag tror bestämt att den, alltså vågen, har gått i sönder. Den visade några siffror som inte är acceptabla i min värld.

 

Ush! fy vad hemskt. Jag vill inte.

 

+5kg i sommar eller efter Litens intågande i familjen. Får man skylla på Liten. Nä jag vet att det ligger i att jag inte gått så mycket som jag borde och ätit alldeles för mycket. Att bli mamman gick så himla fort (när det väl hände) att jag inte han med och att sen komma in i allt tog och tar tid, så jag vet att jag inte har orkat eller ens velat prioritera mina motionsrunder. Jag tycker faktiskt inte det är speciellt kul att GÅ med vagnen eller rättare sagt jag vill ha MP3 spelarens lurar i öronen och gå i min egen takt, lite raskt så jag blir svettig när jag motionerar. Sommaren har ju bjudit på en del grillning med goda såser och efterrätter samt godis som avslutning.

Av mamman - 6 augusti 2008 21:44

I dag har jag, Liten och mormor varit i väg på shopping tur. Precis när vi fått Liten i bilstolen så började Liten göra konstiga ljud och ansiskts uttryck, så det var bara att invänta ett mera avslappnat utseende, använda näs klämman och sen i stolen igen.

 

Väl framme insåg jag att vällingen stod kvar där hemma. Här brukar vi ha ca 2-2,5 timmar mellan flaskorna, så det skulle inte bli lång stund att shoppa på. Att köpa en ny flaska går ju bra och även färdig mixad välling MEN flaskan skall ju steriliseras innan den används första gången. Liten är bara några veckor och jag ville inte utsätta Liten för de bakterier som eventuellt medföljer från fabriken. Fast jag känner mig ändå nöjd med dagens fynd, dock inget på rea.

 

S       Två bodys

S       Ett par byxor

S       En mössa

S       Två pyjamas – en med grodor på – super söt.

S       Ett lakan till vagnen

S       Två plast frotté om i fall att olyckan är framme

S       Påslakan till sängen med örngott

S       Sex par trosor till mig.

S       En omlott klänning till mig

S       Ett par byxor till mig

S       Två par vita T-shirts till mig

S       Två T-tröjor till mannen

S       Två T-tröjor till svågern

S       En två i en tröja till grabben

S       En svart rullgardin med döskallar på till grabbens nya rum

S       En ryggsäck/skolväska med döskallar på till grabben

S       En Nalle Puh bad väska till familjen

 

Liten klarade sig i 3,5 timme. Det fanns SÅÅ mycket att titta på, speciellt lampor i taket.

Av mamman - 5 augusti 2008 12:09

I går fyllde svågern år. Vi blev bjudna på kaffe med tårta. Hans svåger, svägerska och svärföräldrar hade inte sett Liten tidigare, så det blev en del diskussioner kring ämnet barn och adoption – internationellt eller nationellt.

 

Vi stannade ända fram till klockan var 23,00, väntade på bättre väder :-). Så gosig Liten var. Liten somnade på deras kökssoffa där jag satt. Utan problem kunde jag klä på Liten sina ytterkläder, placera Liten i bilbarnstolen och sen väl hemma klä av och lägga Liten i sin säng för en god natts sömn som varade ända fram till kl 07,00 i morse.

 

Rena himmelriket.

 

Men i dag har jag två slagna hjältar. Den ena är iof på dagis och den andre har sovit nu hela förmiddagen.

 

Härligt när man får gjort något. Jag har sorterat ut gamla och försmå kläder ur storebrors klädskåp. Nu gäller det bara att jag kommer i väg på loppis och kan sälja av mig allt.

Av mamman - 4 augusti 2008 13:03

Anticimex kom för att eventuellt utrota våra humlor i trädgården eller i alla fall de som tar sig in under vårt tak vidare in på vinden eller i väggarna i huset och de som bor under vårt uterum. Jag var mäkta trött på alla dessa humlor som flög omkring på vår uteplats och förpestade livet för oss.

 

Dagarna innan Anticimex skulle komma stod vår digitalkamera färdig för att snabbt som öga knäppa fast en humla på bild. Utifall Anticimex inte skulle tro oss. Under dessa dagar var kameran en viktig del i familjen. Vi avbröt ALLT för att dessa hemska humlor skulle fastna på bild.

 

Vid ett tillfälle när vi skulle fotografera humlorna som tog sig in under uterummet, var de fyra stycken. Vi har ställt upp plattor som gör det omöjligt för dem att komma in där de är vana vid det, men ack den som ger sig. Den förste han stångar stenen i hopp om att den skall flytta på sig. När inte det fungerar flyger han längst bak i ledet och släpper fram humla nr 2 som gör exakt lika dant. Stångar stenen och när det inte fungerar så släpper han fram humla nr 3. Vilket skådespel.

 

När så Anticimex ringde på dörren öppnade jag med Liten i famnen, i hopp om att de skulle förstå att det var väldig angeläget att få bort alla humlorna. Anticimex visade sig vara en medelålders mycket trevlig dam/tjej och jag tror helt klart att Liten lyckades charma henne totalt.

 

Väl på plats vid vår uteterrass och uterum, avslöjade humlorna sig själv. Anticimex förstod så väl vad vi menade och visst skulle det sprutas mot humlor. Vi fick inte mysa på altanen på någon timme men vad gör väl det. Men vilken aktivitet det blev när alla humlor som varit ute skulle hem och inte kunde komma in. Så mycket humlor det surrade de närmaste dagarna – det gick inte att vara ute. Inne hade vi dem också och jag började miströsta att Anticimex skulle behöva komma en gång till.

 

Vi åkte på semester och när vi kom hem någon vecka senare kunde vi gå inomhus och sopa upp döda humlor på en skyffel. Vi räknade till 18 stycken och då har dörrar och fönster varit stängda, var kom de ifrån? Efter hand som vi nu har varit hemma och rört om i allt så har vi hittat ungefär 15stycken döda humlor till inomhus, av såna som kom in medan vi var på semester.

 

Men nu är de borta, både här inne och där ute.

Av mamman - 3 augusti 2008 18:45

Tänkte visa hur vi bott under semestern. Det är en helt fantastisk husvagn. Tur att mannen har full behörighet i körkortet så vi kan dra runt den, för den är stor.


Jag sökte bilder på vår husvagn ute på nätet och fann en ny bloggare. UGGLAN önskar en sådan husvagn som vi har. Faktiskt i just den tidningen som hon refererar till blev jag ”biten” utav husvagnens planering och utseende. Den tilltalade oss.



Här sitter vi och myser på kvällarna när vi inte har något tällt uppe.



Det här är köket där jag huserar fritt när det är mat dax.



Det är här som grabben har sin egen myshörna och det finns plats för 3 barn att sova här.


Bilderna har jag hämtat från H&C nr 2 år 2006

Ovido - Quiz & Flashcards