Alla inlägg under januari 2009

Av mamman - 7 januari 2009 13:39

I måndags kväll tittade jag på Dr Phil på Tv. Det handlade om Internet. Vad det kan ställa till om man är oförsiktig. Bilder som kan ligga en i fatet vid anställningsintervju eller vid andra situationer. Det är ju inget nytt men man får sig ännu en tankeställare om vad man skall blogga om osv. 


Tänker också på att jag ständigt och jämt sänder e-post till info@bloggagratis.se  för att få till det här med lösenord skydd i våra bloggar. Efter tv-programmet undrar jag om det egentligen är säkert, där bakom lösenordsskyddet. Det är kanske inte lönt att jag e-postar dem.

 

Censurerat är kanske det bästa trotts allt.

Av mamman - 7 januari 2009 13:29

Maken har gått på Jouren igen, en ny vecka med svårigheter att komma ifrån, hemifrån. Han känner ofta i blodet att något är på gång:-). Under måndagskvällen sa han ett par gånger att det går nog larm i natt. 


Själv fick jag migrän. Det är länge sedan jag hade så stark migrän. Jag hade bara två tabletter kvar och de hjälpte mig inte. Efter Dr Phil och Anne på Grönkulla på Tv, gick  jag i säng och somnade så gott.

 

Vid 23.00 tiden vaknade jag när maken kom in och la sig. Jag somnade om omedelbart har jag förstått. En minut efter att han lagt huvudet på kudden kom larmet. Det är fösta gången jag inte orkat följa med upp. Fyra timmar senare var han hemma igen.

 

I 15 minusgrader (vilket vi inte är vana vid här hos oss) fick han jobba, tur att jobbet gav strålvärme.

Av mamman - 7 januari 2009 11:44

Ibland eller ofta har jag total bloggtorka. Jag vet inte vad jag skall skriva om. Vad jag vill dela med mig utav. Ibland undrar jag vad ni vill läsa, vad som får er att stanna kvar, speciellt nu när allt det där spännande är över.


När datorn är stängd hittar jag hur mycket som helts att dela med mig utav men så fort jag sätter igång datorn så försvinner allt från mitt minne. Sen är det inte lättare utav att jag inte är ärlig mot maken, han vet inte att jag har fortsatt blogga efter Litens inträde i familjen. Jag smyger lite.

Av mamman - 3 januari 2009 14:22

Innan jul när jag letade efter klappar till maken var jag inne på Cervera och tittade på en ställning till våra ute & inne termometrar från Jacob Jensen (se produkter), men skrämd av priset blev det ingen present till maken. Däremot berättade jag för honom om tanken och om priset jag tyckte var för dyrt, just då i alla fall. Han höll inte med mig och blev snarare besviken.



För tio år sen fick han termometrarna i Julklapp utav mig. De fick hänga i köket på en vägg. Den placeringen ville jag inte använda nu i det nya köket. Jag vill ha dem i fönsterkarmen i ett ställ. Där av problematiken kring ställningen. Priset var 319kr vad jag blev informerad, då innan Jul och vi behöver två, 638 kronor bara för att ställa termometrar. Det tåldes alltså att tänka på.

 

I går var vi vid Cervera och jag visade maken ställningen som behövdes. Vi beslutade oss att ta dem. Butiken vi var i hade nu beslutat sig för att inte sälja Jacob Jensen mera och vi skulle få 30 % rabatt på varorna. Fantastiskt. När så expediten säger: -292 kronor tack. Snabbar jag mig att betala. Hoppas hon inte sett att jag har två st 500 lappar uppe ur plånboken. Helt klar över att jag gjort världens affär. Även maken förstår vad som hänt. Lycklig över rabatten och felslaget går vi vidare. Kanske inte hederligt men…..

 

Väl hemma tänker jag kolla in vad som blev fel och plockar fram kvittot. Allt är helt korrekt inslaget. Botten plattan kostade 319 kronor och nästa del kostade 99 kronor. Jag hade alltså blivit fel informerad då innan Jul, när båda delarna skulle kosta vars 319 kronor. Hade jag fått veta rätt då hade maken fått det i Julklapp. Jag hade sluppit bikta mig här på bloggen om min girighet och oärlighet.

 

Fast oavsett vilket så har vi ju tjänat 30% och det blev 125kronor vilket jag inte skulle fått då innan Jul. Vad skall jag köpa för dem tro????

Av mamman - 3 januari 2009 13:20

Maken har börjat renovera i Litens rum. Han har öppnat upp i båda ytterväggarna för att kontrollera syllen. Våra farhågor är inte besannade (fukta i syllen som på andra gaveln) och det känns så toppen skönt. Det sparar vi ca 20 000 kr på, pengar vi kan ha till annat. Han har tagit bort golvlister, alla kontakter och håller nu på med att spackla och slipa.

 

Själv håller jag på med sådant som skulle ha gjorts för länge sedan men som jag skjutit upp utav olika anledningar. Det tre Jul kuddarna till sovrummet som jag skulle klä utav det bortklippta från de nya Jul gardinerna blev aldrig i hopsydda, nu tråcklar jag ihop dem så vi slipper alla nålar. Skall också skära till de sista av glidskyddet till mina kökslådor och lägga på plats, rullen med skyddet ligger och skräpar i mitt arbetsrum.

Av mamman - 1 januari 2009 22:46

Nä första dagen på det nya året har inte varit något vidare. Jag har intagit skepnaden igen utav en huggorm. Det är jobbigt. Jag har ganska ont och inga tabletter hjälper.

 

Var i alla fall ute och gick en runda med familjen. Grabben samlade raketer, det blev ganska många. När vi kom hem igen knackade han på hos kompisen. När vi skulle kalla in grabben för mat så hade de skapat världens avfyringsplats för raketer på en gräsplätt nedanför området där vi bor. Vilken fantasi.

 

Maken tittar på TV, ET, jag sitter framför datorn och undrar var dagen har tagit vägen. Visst ja jag la faktiskt tre timmar på att sova middag. USCH men väl behövligt.

 

Nu skall jag krypa ner i bingen igen och hoppas på att morgon dagen blir bättre. Dag två brukar vara värre, mycket värre än dag ett. Jag skulle behöva komma i väg och handla kläder till på lördag när vi skall på fest. Får se om jag orkar åka iväg och handla. Jag vill inte men måste väl – gå på fest alltså. Vi får se hur det blir för vår barnvakt är sjuk, så kanske jag slipper.

 

Sov gott

Ovido - Quiz & Flashcards